flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 2018 року для судової влади обговорено у прямому ефірі програми «Грані»

28 грудня 2018, 12:30

27 грудня 2018 р. уповноважений Радою суддів України у Дніпропетровській області, суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Дмитро Мовчан став гостем 34 телеканал.

У прямому ефірі програми «Грані», разом з суддею Господарського суду Дніпропетровської області Олександром Крижним, членом Ради суддів України, суддею Дніпропетровського окружного адміністративного суду Валерією Чорною, суддею Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Іриною Шаповаловою та ведучою Фаїною Мендалюк, обговорювали підсумки 2018 року для судової влади України.

Відповідаючи на питання ведучої щодо росту довіри громадськості до суду, суддя Дмитро Мовчан зазначив: — Судова влада — це одна з гілок державної влади вцілому. Тому природньо, що ті, хто не довіряє всій владі в країні, не довірятиме й судовій владі також. Але тенденції, які ми зараз спостерігаємо, демонструють позитивну динаміку росту довіри громадян до суду: як на мікро-рівні — безпосередньо в судах ми бачимо ставлення відвідувачів, так і на макро-рівні — зміни спостерігаються у засобах масової інформації. Щодо медіа-простору — не в останню чергу завдяки тому, що самі судді стають більш відкритими та публічними, тому журналісти мають можливість краще їх зрозуміти.

Переглянути повний випуск програми «Грані» можна за посиланням.