flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Напередодні професійного свята до суду завітали школярі

12 грудня 2018, 12:35

11 грудня 2018 р. у Ленінському районному суді м. Дніпропетровська відбувся «День відкритих дверей», учасниками якого стали учні 9-го класу Середньої загальноосвітньої школи № 74 Навокодацького району м. Дніпра.

Цей «День відкритих дверей» став вже п'ятим заходом, організованим у суді спеціально для дітей шкільного віку.

Візит школярів проходив в рамках оголошеного Президентом України загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право», мета якого – сформувати в суспільстві правову свідомість та культуру, підвищити рівень знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України.

Відкриваючи захід, суддя Максим Таус поцікавився у гостей, що вони знають про суд. Виявилося, що у більшості з присутніх суд асоціюється здебільшого з покаранням, аніж з можливістю захисту прав і свобод громадян.

— Суд – це можливість для кожного захистити свої права, домогтися справедливості. Принцип змагальності у судовому процесі дає змогу сторонам довести свою правоту, не порушуючи права інших, – сказав Максим Таус.

Ознайомившись із загальними принципами функціонування суду, його структурою та статусом суддів, школярі й самі опинилися на місці служителів Феміди: вони провели два імпровізовані судові засідання, суддями та учасниками в яких змогли стати всі охочі.

Надалі суддя Максим Таус та керівник апарату Наталія Брилевська провели школярам екскурсію судом, де ознайомили їх з розподілом обов’язків між структурними підрозділами, розповіли про «життєвий цикл» справи у суді та таємницю нарадчої кімнати.

Наостанок, школярі подякували за нагоду ознайомитися з роботою суду та висловили бажання завітати в гості знову.