flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Корупції не місце в судовій системі та державі

27 квітня 2018, 15:15

27.04.2018 року у Ленінському районному суді м. Дніпропетровська на зборах суддів та оперативній нараді із працівниками апарату обговорено питання неприпустимості проявів в роботі суддів та працівників апарату суду корупційних, інших протиправних діянь та порушення Кодексу суддівської етики.

За наслідками проведення Зборів суддів, суддівська спільнота в черговий раз наголосила  на своїй нульовій толерантності до таких протиправних дій, що негативно впливають на імідж судової гілки влади, та наголосила на неухильності дотримання загальних правил поведінки державного службовця, Кодексу суддівської етики та антикорупційного законодавства усіма без виключення особами, які працюють на ниві судочинства.

Разом із цим, було звернено увагу на непоодинокі випадки спростування органами судової влади необ’єктивного висвітлення у ЗМІ подібної інформації, у зв’язку з чим обговорено питання необхідності  проактивної  комунікації із засобами масової інформації та оперативного реагування суддями-спікерами, прес-секретарями суду на розповсюдження будь-якої недостовірної інформації.