flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для учасників судових проваджень

22 жовтня 2021, 12:44

  

ЄСІТС: обов'язкова реєстрація

Шановні учасники судових проваджень та відвідувачі суду!

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) - далі Положення.

З 5 жовтня 2021 року офіційно почали працювати три перших підсистеми (модулі)  єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС):

  • Електронний кабінет
  • Електронний суд
  • Підсистема відеоконференцзв’язку.

Нагадуємо, що обов’язково в ЄСІТС реєструються:

державні органи та органи місцевого самоврядування;

  • суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки;
  • адвокати;
  • нотаріуси;
  • приватні виконавці;
  • судові експерти.

Зазаначені суб'єкти реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Звертаємо увагу, що реєстрація в Електронному кабінеті (ЕК) здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) - https://cutt.ly/vEACbrj

Крім того, особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в ЕК, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі. Проте, це не позбавляє від отримання копій судових рішень у паперовій формі за окремою заявою.

 Пунктом 59 зазначеного Положення передбачено, що до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси  або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

Відео-інструкції про порядок роботи в Електронному кабінеті розміщені на кожному кроці роботи    програмного    забезпечення    (кнопка "Відеоінструкція" у верхній правій частині сторінки (https://cabinet.court.gov.ua). Також вказані відеоролики доступні для перегляду на каналі YouTube "Електронний кабінет»   https://www.youtube.com/channel/UCbZOPgWYEgmyGG1V-RF8RJg