flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі призначено покарання у виді довічного позбавлення волі

27 листопада 2023, 11:11

Колегією суддів Ленінського районного суду м. Дніпропетровська 24 листопада 2023 року було розглянуто кримінальне провадження стосовно особи, яка скоїла подвійне вбивство.

Під час розгляду цього кримінального провадження особа заперечувала свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину, вказуючи, що його дії були необхідною обороною від незаконного посягання потерпілих на його життя та здоров’я.

Однак суд не погодився з такою позицією сторони захисту, допитавши потерпілих та свідків у справі, дослідивши сукупність доказів, наданих стороною обвинувачення, прийшов до висновку про наявність у особи саме умислу на вбивство потерпілих, оскільки його дії були зумовлені не необхідністю відвернення незаконного посягання на його здоров’я, а виключно помстою із-за образи.

Розглянувши це кримінальне провадження, зважаючи на особу обвинуваченого, його ставлення до скоєного, наявність підвищеного ступеню суспільної небезпеки, колегія суддів дійшла висновку про необхідність призначення обвинуваченому покарання у виді довічного позбавлення волі.