flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-ресурс "ПІДТРИМКА СВІДКІВ"

10 листопада 2021, 12:44
 

                                                                                                                      

Пілотний проект волонтерської підтримки свідків в Україні

Консультативна Місія Європейського Союзу в Україні (КМЄС) впроваджує в життя Пілотний проект підтримки свідків в Україні разом з Шевченківським районним судом міста Львова, Львівською обласною прокуратурою, Львівським державним унівенситетом внутрішніх справ, Львівським національним університетом ім. Івана Франка.

В цьому проекті працюють волонтери, які пропонують надання особистої допомоги та практичних порад свідкам перед тим як останні будуть давати свідчення. Якщо суд, до якого вас викликали давати свідчення, має волонтерську підтримку свідків, ви отримаєте про це інформаційне повідомлення разом із повісткою чи викликом до суду.

 

Інформація про злочин
Що робити якщо ви стали свідком злочину?

 

Якщо ви стали свідком ситуації, яка, на вашу думку, є протиправною та може містити ознаки злочину, ви маєте невідкладно повідомити про це поліцію за телефоном “102” та дочекатися прибуття поліцейських для надання свідчень.

Кримінальний кодекс України передбачає багато різних видів злочинів. Ви не зобов’язані визначати, чи кваліфікується дія, свідком якої ви стали або від якої ви постраждали, як злочин відповідно до Кримінального кодексу, або як адміністративне правопорушення. Це – завдання правоохоронних органів.
   
Важливі поради також можна знайти на Офіційному вебсайті Національної поліції України